STRATEGIES TO IMPROVE FOOD REFUSAL IN EARLY CHILDHOOD IN A NUTRITIONAL RECOVERY AND EDUCATION CENTER

Authors

  • Marcelo Luíz Cabral de Souza Sobrinho AFYA - Centro Universitário de Maceió
  • Ana Clara Costa Bulhões AFYA - Centro Universitário de Maceió
  • Andressa Maria Romariz da Silva Wanderley AFYA - Centro Universitário de Maceió
  • Ingrid Claudino Angelo AFYA - Centro Universitário de Maceió

DOI:

https://doi.org/10.51891/rease.v9i8.9453

Keywords:

Food refusal. Malnutrition. Collective. Feeding.

Abstract

The Center for Nutritional Recovery and Education (CREN) is a non-profit organization dedicated to health care, whose main objective is to combat and prevent child malnutrition. CREN is made up of a multidisciplinary team, among these professionals are pedagogues, social workers, nutritionists, psychologists, nurses, dentists and doctors, as well as administrators and cooks. Thus, this article aims to evaluate the acceptance and refusal of meals by its users, in order to propose strategies for child food refusal in a nutrition stage in collective feeding.

Author Biographies

Marcelo Luíz Cabral de Souza Sobrinho, AFYA - Centro Universitário de Maceió

Graduação em Nutrição- UNIMA | AFYA - Centro Universitário de Maceió.

 

Ana Clara Costa Bulhões, AFYA - Centro Universitário de Maceió

Graduação em Nutrição- UNIMA | AFYA - Centro Universitário de Maceió.

 

Andressa Maria Romariz da Silva Wanderley, AFYA - Centro Universitário de Maceió

Graduação em Nutrição- UNIMA | AFYA - Centro Universitário de Maceió.

Ingrid Claudino Angelo, AFYA - Centro Universitário de Maceió

Graduação em Nutrição- UNIMA |AFYA - Centro Universitário de Maceió.

Published

2023-09-01

How to Cite

Sobrinho, M. L. C. de S., Bulhões, A. C. C., Wanderley, A. M. R. da S., & Angelo, I. C. (2023). STRATEGIES TO IMPROVE FOOD REFUSAL IN EARLY CHILDHOOD IN A NUTRITIONAL RECOVERY AND EDUCATION CENTER . Revista Ibero-Americana De Humanidades, Ciências E Educação, 9(8), 242–244. https://doi.org/10.51891/rease.v9i8.9453