HUMAN CONSUMPTION OF MARGARINE AND HYDROGENATED VEGETABLE FAT AND ITS RELATION WITH THE DEVELOPMENT OF CARDIOVASCULAR DISEASES: A LITERATURE REVIEW

Authors

  • Bruna Corrêa Borges Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação
  • Guilherme Martins Souza Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação
  • Julia Polito Rodrigues de Freitas Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação
  • Yasmin Moreira Lima Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação
  • Wanderson Cosme da Silva Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

DOI:

https://doi.org/10.51891/rease.v8i11.7776

Keywords:

Processed Foods. Cardiovascular Diseases. Unsaturated Fats. Margarine. Fatty Acids.

Abstract

This literary review aims to relate the human consumption of margarine and hydrogenated vegetable fat to the relationship with the development of cardiovascular diseases. Its main objective is to guide and alert the population that the consumption of high levels of trans substances in food can be harmful to health, in the short and long term. The study focuses on the general population that exacerbated ingredients, mainly, can cause cardiovascular system disease, and death.

Author Biographies

Bruna Corrêa Borges, Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

Acadêmica do curso de Biomedicina da Instituição de Ensino Superior Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação.

Guilherme Martins Souza, Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

Acadêmico do curso de Biomedicina da Instituição de Ensino Superior Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação.

Julia Polito Rodrigues de Freitas, Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

Acadêmica do curso de Biomedicina da Instituição de Ensino Superior Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação.

Yasmin Moreira Lima, Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

Acadêmica do curso de Biomedicina da Instituição de Ensino Superior Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação.

Wanderson Cosme da Silva, Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação

Orientador do curso de Biomedicina da Instituição de Ensino Superior Universidade São Judas Tadeu da rede Ânima Educação.

Published

2022-11-30

How to Cite

Borges, B. C. ., Souza, G. M. ., Freitas, J. P. R. de ., Lima, Y. M. ., & Silva, W. C. da . (2022). HUMAN CONSUMPTION OF MARGARINE AND HYDROGENATED VEGETABLE FAT AND ITS RELATION WITH THE DEVELOPMENT OF CARDIOVASCULAR DISEASES: A LITERATURE REVIEW. Revista Ibero-Americana De Humanidades, Ciências E Educação, 8(11), 1814–1828. https://doi.org/10.51891/rease.v8i11.7776