SANITARY QUALITY OF UHT MILK IN BRAZIL: A REVIEW

Authors

  • Bianca Paula de Oliveira UNIUBE
  • Simone Melo Vieira Universidade de Brasília - UnB

DOI:

https://doi.org/10.51891/rease.v8i4.5147

Keywords:

UHT milk. Sanitary quality. Technology.

Abstract

 Keeping milk safe for consumption avoids health risks. For this, the legislation defines parameters that ensure the sensorial quality and the physicochemical characteristics from the milk production. This context aims to emphasize the importance of technology aiming at the shelf life of UHT milk, as well as analyzing the sanitary quality of UHT milk in Brazil. The literary review supported the preparation of this study by using scientific articles, specific journals, books and other contexts available on electronic addresses. Having quality milk in Brazil is defined by the sum of requirements such as hygiene and sanitary safety.

Author Biographies

Bianca Paula de Oliveira, UNIUBE

Bacharel em Engenharia Química -UNIUBE, com especialização Latu Sensu em andamento: em Controle de Qualidade em Processos Alimentícios (Instituto Federal do Triângulo Mineiro) . Atualmente é Supervisora de Produção na empresa Serya Alimentos em Araxá. E-mail para contato: E-mail: bianca.paula@estudante.iftm.edu.br

Simone Melo Vieira, Universidade de Brasília - UnB

 Doutora em Ciências de Alimentos (UFMG/2016), mestre em Agronegócios (Universidade de Brasília - UnB, em consórcio com a Universidade Federal de Mato Grosso - MT/2005), tecnóloga em Laticínios graduada pela Universidade Federal de Viçosa (UFV/1998), com especialização Latu Sensu em: Administração Rural (ABEAS - UFV), Processamento e Controle de Qualidade em Alimentos de Origem Animal (Universidade Federal de Lavras - UFLA) e Tecnologia de Leite e Derivados (Universidade Federal de Juiz de Fora - UFJF). Já trabalhou em empresas de laticínios, consultorias e treinamentos (sistema S). Atualmente é professora efetiva do Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Triângulo Mineiro - Campus Uberlândia. E- mail para contato: simone @iftm.edu.br

 

Published

2022-04-30

How to Cite

Oliveira, B. P. de ., & Vieira, S. M. . (2022). SANITARY QUALITY OF UHT MILK IN BRAZIL: A REVIEW. Revista Ibero-Americana De Humanidades, Ciências E Educação, 8(4), 1448–1459. https://doi.org/10.51891/rease.v8i4.5147