A IMPORTÂNCIA DA ÁGUA DE REUSO NA AGRICULTURA E AS CONSIDERAÇÕES DA VIGILÂNCIA SANITÁRIA SOBRE A PRÁTICA SUSTENTÁVEL

doi.org/10.29327/217514.7.1-13

Authors

  • Lucas dos Santos Silva Faculdade ASCES-UNITA
  • Illielda Aryanny da Silva Nascimento Faculdade ASCES-UNITA
  • Mikaila Romão de Carvalho Faculdade ASCES-UNITA
  • José Vytor Silva Neto Faculdade ASCES-UNITA
  • Erivelton André da Silva Universidade Federal de Pernambuco- UFPE

Keywords:

Water. Reuse water. Agriculture. Sustainability. Health Surveillance.

Abstract

Water is a scarce and fundamental natural resource for human survival, this reality becomes even more serious when we analyze that the amount of drinking water available for consumption is very small compared to the amount of salt water that cannot be ingested without chemical treatments. strict. Logically, the large number of people that exist in the world, contributes to the increasing consumption of water, however the activities carried out by agribusiness represent about 70% of all this consumption. Therefore, it is important that outlets are developed so that consumption decreases and is rationed. The general objective of the present work is to demonstrate how the use of reuse water can be the key to a more sustainable water use. The reuse of water prevents the discriminated use of this resource, represents a great saving for the agricultural sector and favors the better distribution of this resource.

Author Biographies

Lucas dos Santos Silva, Faculdade ASCES-UNITA

Bacharel em Biomedicina pela Faculdade Maurício de Nassau/ CARUARU-PE e especialista em Saúde Pública pela ASCES-UNITA. E-mail: lucas.santos.biomed@gmail.com.

Illielda Aryanny da Silva Nascimento, Faculdade ASCES-UNITA

Bacharela em Fisioterapia pela Faculdade ASCES-UNITA, Especialista em fisioterapia Neurofuncional pela Faculdade Redentor e Residente em Atenção Básica/ Saúde da Família pela Faculdade ASCES-UNITA.E-mail: illieldan@gmail.com.

Mikaila Romão de Carvalho, Faculdade ASCES-UNITA

Bacharela em Odontologia pela Faculdade ASCES-UNITA e especialista em Saúde Pública pela ASCES-UNITA. E-mail: mikailacarvalho123@gmail.com.

José Vytor Silva Neto, Faculdade ASCES-UNITA

Bacharel em Biomedicina pela Faculdade Maurício de Nassau/ Caruaru-PE e especialista em Hematologia pela ASCES-UNITA. E-mail: vytorneto123@gmail.com.

Erivelton André da Silva, Universidade Federal de Pernambuco- UFPE

Bacharel em Educação Física pela Universidade Federal de Pernambuco- UFPE. E-mail: erivelton.andre@hotmail.com.

Published

2021-01-30

How to Cite

Silva, L. dos S. ., Nascimento, I. A. da S. ., Carvalho, M. R. de, Silva Neto, J. V. ., & Silva, E. A. da . (2021). A IMPORTÂNCIA DA ÁGUA DE REUSO NA AGRICULTURA E AS CONSIDERAÇÕES DA VIGILÂNCIA SANITÁRIA SOBRE A PRÁTICA SUSTENTÁVEL: doi.org/10.29327/217514.7.1-13. Revista Ibero-Americana De Humanidades, Ciências E Educação, 7(1), 13. Retrieved from https://periodicorease.pro.br/rease/article/view/441