NUTRITIONAL GUIDELINES FOR PATIENTS WITH CHRONIC KIDNEY DISEASE UNDER HEMODIALYSIS

Authors

  • Eliane Araújo de Azevedo Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Ellen Serrão Franco Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Gleiciane da Silva Costa Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Jocastra Alexandra de Souza Reis Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Linara Silva de Lira Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Ester Vinhote de Souza Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Luciana Muniz Maciel Universidade Federal do Amazonas – UFAM
  • Mercês Socorro Queiroz da Silva

Keywords:

Nutrition. Kidney disease. Hemodialysis.

Abstract

Nutritional therapy plays a vital role in the treatment of CKD, contributing to patients' well-being and improving treatment outcomes. It is essential that nutritional approaches are personalized, considering the individual needs of each patient and collaborating closely with healthcare professionals.
The E-Book: Nutritional Guidelines for Patients with Chronic Kidney Disease on Hemodialysis aims to provide essential information and practical guidance to help patients manage their condition effectively.

Author Biographies

Eliane Araújo de Azevedo, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Ellen Serrão Franco, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Gleiciane da Silva Costa, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Jocastra Alexandra de Souza Reis, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Linara Silva de Lira, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Ester Vinhote de Souza , Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Docente e Orientadora da Universidade Federal do Amazonas – UFAM. Nutricionista Especialista em Nefrologia; Mestranda de Mestrado Profissional no Programa de Pós-graduação em Cirurgia PPGRACI – UFAM

Luciana Muniz Maciel, Universidade Federal do Amazonas – UFAM

Discente da Universidade Federal do Amazonas – UFAM.

Mercês Socorro Queiroz da Silva

Nutricionista.

Published

2023-10-20

How to Cite

Azevedo, E. A. de, Franco, E. S., Costa, G. da S., Reis, J. A. de S., Lira, L. S. de, Souza , E. V. de, … Silva, M. S. Q. da. (2023). NUTRITIONAL GUIDELINES FOR PATIENTS WITH CHRONIC KIDNEY DISEASE UNDER HEMODIALYSIS. Revista Ibero-Americana De Humanidades, Ciências E Educação, 07–55. Retrieved from https://periodicorease.pro.br/rease/article/view/11437

Issue

Section

E-books

Categories